دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز فرهنگ و هنر واحد 35 تهران-لوگو

مــعــرفــی رشــتــه کـــارشـــنـــاســـی حـــرفـــه ای | مـــدیـــریـــت کـــســـب و کـــار

« کاربر گرامی در صورتی که جهت مشاهده سایت مشکل دارید صفحه خود را رفرش نمایید ( Ctrl + F5) یا History مرورگر خود را پاک نمایید ( Ctrl + Shfit + Delete) »

مقدمه

سازمانهای امروز ، یک دوره ی استثنایی گذار از محیط های سنتی کسب و کار به فضای نوین مبتنی بر پارادایم های متفاوت و قوانین نوین عصر اطلاعات را تجربه می نمایند ورود به فضای رقابتی کسب و کار با شرایط جدید پدیده ای گریز ناپذیر است و مدیریت در این شرایط و محیط متفاوت، دانش و تجربه ی متمایزی را نسبت به دانش رایج مدیریت و سازمان طلب می نماید.

یکی از وظایف مراکز علمی کاربردی در قبال صنعت، تربیت و آماده سازی نیروی متخصص می باشد.

این رشته نیاز عصر کنونی کلیه ی مدیران سازمان ها در رده های مختلف و مشاورین مدیریت به ویژه گروهی که بیشتر مسائل راهبردی سازمان ها را مورد توجه قرار می دهند به شمار می رود. توانمدسازی و تجهیز مدیران موسسات سازمان های دولتی و خصوصی، مشاورین ارشد مدیریت و مسئولان طرح های تحول سازمانی به دانش های مرتبط با زمینه های مدیریتی کسب و کار و ارتباط آن با مسائل گوناگون سازمان و مدیریت، از مهمترین اهداف این رشته به شمار می آید.

تعریف و هدف

دوره ی کارشناسی ناپیوسته حرفه ای مدیریت کسب و کار مجموعه ای از قابلیت هایی است که فرد را برای تامین و بهسازی نیروی انسانی مورد نیاز بخش های مختلف اقتصاد کشور و مدیریت واحد های کسب و کار و تغییر و متناسب سازی ساختار آنها در بازار تربیت مینماید.

ضرورت و اهمیت

با توجه به شرایط اقتصادی کشور، فعالان اقتصادی به تدریج در حال درک حساسیت و ارزش مدیریت کسب و کار شده اند و با توجه به معرفی کارآفرینی در چند سال اخیر و آشنایی مردم و شرکت ها به اهمیت رقابت در عرصه ی جهانی، رویکرد به مقوله ی مشتری مداری پیش از پیش مورد توجه قرار گرفته است، بنابراین آینده این رشته در ایران به علت جهانی شدن اقتصاد و  ظهور فعالیت های کار آفرینانه در عرصه کسب و کار درخشان خواهد بود. آمارهای مرکز آمار ایران در بخش مدیریت و خدمات به تفکیک سطح تحصیلات، میزان مهارت ها و تخصص و حجم سرمایه گذاری در این بخش انجام نشده است ولی مشاهدات نشان می دهد که به دلیل کاربردی نبودن محتوای دروس دانشگاهی رشته های آکادمیک، حتی نیروهای تحصیل کرده در این بخش، بهره ی زیادی از مهارت های مورد نیاز بازار کار و مدیریت کسب و کار نبرده و در عمل قادر به پیاده سازی آنها نمی باشند.

برگزاری دوره های حرفه ای و مهارتی مدیریت کسب و کار که در تناوب های زمانی خاص با توجه به تغییرات بازار کار بروزرسانی شود، این نیاز را برآورده می سازد.

قابلیت‌ها و مهارت‌های مشترک فارغ‌التحصیلان
الف – خلاقیت ونوآوری

ب – تفکرنقادانه و اقتضایی
پ – برقراری ارتباط موثردر محیط کار
ت – تصمیم سازی ئتصمیم گیری بخردانه
ث – برنامه ریزی به منظور رعایت اخلاق حرفه ای
ج – برنامه ریزی انجام کار و هدایت کار گروهی
چ – تجزیه و تحلیل رخدادها و ارائه راه حل بهینه
ح – کارآفرینی،خلق و راه اندازی عرصه های جدید کسب وکار
خ – مدیریت و آموزش افراد تحت سرپرستی و انتقال اطلاعات فنی
د – بهبود و مستندسازی فرایندهای انجام کار و ارائه گزارش نتایج فعالیت ها
ذ – برنامه ریزی  به منظور رعایت الزامات بهداشت، ایمنی و محیط زیست (HSE)

قابلیت‌ها و توانمندی‌های حرفه‌ای فارغ‌التحصیلان
– به کارگیری قوانین و مقررات کسب و کار

– برنامه ریزی برای توسعه واحدهای کسب و کار

– تاسیس و راه اندازی واحد های کسب و کار جدید

– استفاده از فناوری اطلاعات برای توسعه ی محیط کار

– طراحی و توسعه محصولات (کالاهای و خدمات) جدید

– آموزش مهارت های کسب و کار به افراد تحت سرپرستی

– مدیریت واحد های کسب و کار متناسب سازی ساختار آن ها در بازار

مشاغل قابل احراز
– مدیر برند

– مدیر اجرایی

– مدیر کسب وکار

– مشاور بازاریابی خدمات

– مدیر پژوهش وتوسعه بازار

ضوابط و شرایط پذیرش دانشجو
– دارا بودن مدرک کاردانی

– سلامت جسمی و ذهنی کامل

– داشتن شرایط تحصیل در نظام آموزش عالی کشور

طول و ساختار دوره

دوره کاردانی حرفه ای مبتنی بر نظام واحدی و متشکل از مجموعه ای از دروس نظری و مهارتی است و با توجه به قابلیت ها و مهارت های مشترک و حرفه ای به ۲ بخش «آموزش در مرکز مجری» و « آموزش در محیط کار» تقسیم می شود. مجموع واحدهای هر دوره بین ۶۸ تا ‎V2‏ واحد و مجموع ساعات آن ۱۷۵۰ تا ۲۱۰۰ ساعت می باشد که در طول حداقل ۲ و حداکثر ۳ سال قابل اجرا است. این دوره به دو روش نیمسالی و پودمانی اجرا می شود.

آموزش در مرکز مجری

بخش آموزش در مرکز مجری شامل ۶۳ تا ۶۷ واحد، معادل ۱۲۵۰ تا ۱۵۵۰ ساعت است.
هر واحد نظری معادل۱۶ ساعت، هر واحد آزمایشگاهی معادل ۳۲‏ ساعت، هر واحد کارگاهی و پروژه معادل ۴۸ ساعت است. در موارد خاص دروس آزمایشگاهی و کارگاهی یک واحدی را می توان به ترتیب ۴۸ و ۶۴ ساعت در نظر گرفت.

آموزش در محیط کار

این بخش از آموزش عبارت است از مجموعه فعالیت هایی که دانشجو به منظور تسلط عملی و درک کاربردی از آموخته های خود در آغاز، حین و پایان دوره تحصیلی، در محیط کار واقعی انجام می دهد. این بخش شامل ۱ درس کاربینی و ۲ درس کارورزی در مجموع به میزان ۵ واحد معادل ۵۱۲ ساعت است. هر واحد کاربینی معادل ۳۲ ساعت و هر واحد کارورزی معادل ۱۲۰ ساعت می باشد.

جدول دروس کـــارشـــنـــاســـی حـــرفـــه ای | مـــدیـــریـــت کـــســـب و کـــار

نام درستعداد واحدپیش نیاز
کاربینی۱-
آمار و کاربرد آن در کسب و کار۲-
تکنیک ها و ابزارهای کارآفرینی۲-
برنامه ریزی و مدیریت پروژه در کسب و کار۲-
مدیریت منابع انسانی۲-
اقتصاد۱-
رفتار سازمانی۲-
تربیت بدنی۱-
یک درس از دروس عمومی۲-
سیستم های مدیریت یکپارچه۲-
اصول تنظیم و کنترل بودجه موسسات خدماتی و بازرگانی ۲-
روش تحقیق در مدیریت کسب و کار ۲-
تحلیل محیط کسب و کارهای کوچک و متوسط در ایران ۲-
مقررات صادرات و واردات و ثبت سفارش ۲-
زبان تخصصی کسب و کار ۲-
اصول و مبانی تولید۲-
کارورزی (۱)۱-
یک درس از دروس عمومی۲-
مدیریت بازاریابی خدمات ۲-
مدیریت تامین و انبارداری۲-
مدیریت هزینه در کسب و کار۲-
مدیریت ارتباط با مشتری۲-
مدیریت ریسک در کسب و کار۲-
هوشمند سازی کسب و کار۲-
شیوه های کارآفرینی سازمانی و اجتماعی۲-
دو درس از دروس عمومی۴-
مدیریت نوآوری و توسعه ی محصول۳-
اصول و فنون مذاکره۲-
مدیریت تبلیغات و برند سازی۲-
روان شناسی کار۲-
راه اندازی کسب و کار۲-
پروژه کسب و کار۲-
مهندسی ارزش۲-
کارورزی (۲)۲-
دانشگاه جامع علمی کاربردی مرکز فرهنگ و هنر واحد 35 تهران-لوگو
اطلاعیه
آیا می دانید هر ساله تعداد زیادی متقاضی بدلیل عدم اطلاع از زمان ثبت نام، از دانشگاه باز می مانند؟
 
« شاید دوستی منتظر ثبت نام در تنها دانشگاه مهارت ساز و کارآفرین کشور باشد »
 
متقاضی گرامی، تکمیل فرم ذیل به منظور اعلام علاقمندی شما نسبت به ادامه تحصیل می باشد و پذیرش قطعی شما بعد از اعلام اسامی از طریق سازمان سنجش خواهد بود.
دانشجوی گرامی
« در صورت داشتن هر گونه سوال می توانید از بخش سوالات متداول پاسخ خود را پیدا کرده و یا بصورت آنلاین سوال خود را مطرح نموده تا پاسخ خود را توسط کارشناسان مرکز دریافت نمایید، یا از طریق تماس مستقیم با ما در ارتباط باشید  »